Avio-onnea sharian malliin…

Helsingin Sanomat:

RIAD. Kaksitoistavuotias tyttö on Saudi-Arabiassa luopunut yrityksistä saada avioero 80-vuotiaasta aviomiehestään, kertoivat paikalliset tiedotusvälineet. Tyttö ja hänen äitinsä vetivät pois avioerohakemuksen oikeudesta.

Tapaus on herättänyt kohua Saudi-Arabiassa. Tytön isä järjesti hänet viime syksynä avioon 80-vuotiaan kanssa 16 000 euron myötäjäisiä vastaan. Julkisuuteen asia tuli, kun Al-Riad-lehti tammikuussa julkaisi jutun, jossa kertoi tytön rukoilleen toimittajaa auttamaan häntä.

Muun muassa kuningas Abdullahin vaikutusvaltainen tytär prinsessa Adela bint Abdullah ilmaisi huolensa avioliitosta. Hänen mukaansa lapsella täytyy olla oikeus elää lapsuuttaan eikä joutua pakotetuksi naimisiin.

Tytöllä oli oikeudessa useiden ihmisoikeusjuristien tuki. Hän kertoi kuitenkin oikeudelle, että oli suostunut liittoon kunnioituksesta isäänsä kohtaan eikä hän vastustanut liittoa.

Saudi-Arabiassa ei ole lakia lapsiavioliittoja vastaan. Niitä perustellaan uskonnolla ja vanhoilla perinteillä, mutta ihmisoikeusaktivistit ajavat liittoihin 16 vuoden ikärajaa.

Ja kuten jokainen asiaan perehtynyt tietää, islam pyhittää pedofilian

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s